30-05-09

Brussel

Het onderstaande bericht staat al een hele tijd te pronken, maar uiteraard heeft Julie al lang haar startnummer. Ze had er deze week zelfs eentje op overschot... Zo zie je maar. In ieder geval, veel succes aan alle Brussellopers morgen ! Zelf bereid ik me stilletjes voor op de Kermisloop in Zandhoven van 6 juni, maar dat is een stukje kleinschaliger van wat onze hoofdstad morgen biedt.

Loop ze,

Bart

23-08-08

en dan was er goud

1343984108
foto Belga

Voila, ook al was Tia vierde geëindigd, dan nog was het groots. Nu ging ze in 1 keer over 2m05 en haalt hiermee de gouden plak binnen. Blanka Vlasic moest zich tevreden stellen met het zilver. De favoriete voor het goud kon niet weerstaan aan de druk en faalde een keertje te veel waardoor Tia het spel volledig in handen had. Ze gokte en paste en 2m07 bleek te hoog voor Vlasic. Ook de estafetteploeg op de 4x400 kan met opgeheven hoofd het vogelnest verlaten : vijfde ! Schitterend ! België telt terug mee in de atletiek, 32 jaar na Ivo Vandamme.

En Bekele ? Die pakte ondertussen ook de titel op de 5000m.

Loop ze,

Bart

23-07-08

fijne training

Running - Zandhoven 22-7-2008
Vanop een nieuwe startlocatie (de gloednieuwe atletiekpiste van de gemeente Zandhoven) met de loopgroep gaan trainen. 't Was alweer een week geleden dat ik nog gelopen had. Ondanks het feit dat de training van vorige week mij goed bevallen was kwam ik er de afgelopen week niet meer toe om m'n loopschoenen aan te trekken. In totaal, met opwarming en afkoeling erbij, liep ik toch zo'n 11.5 km. Het tempo van de training zelf was voor mij vrij strak, maar dankzij Patrick die het tempo aangaf (hij deed een recuperatieloop na zijn goeie prestatie op de 10 km van Hoboken de dag ervoor) kon ik dit tempo toch aanhouden tot op het eind. Dan nog twee rondjes uitgelopen op de piste. Het proeft naar meer. De spieren voelen deze morgen wel wat strammig aan, maar dat is niet onoverkomelijk.

Loop ze,

Bart

03-01-08

Eerste duurloop met Nand

lopenmetpapa2
Vooraf onze Nand, die ondertussen al 8 maanden is geworden, heel goed ingeduffeld en voor de eerste keer met de buggy gaan lopen. Meteen is dit ook m'n eerste loopje van het nieuwe jaar. Lopen met de buggy is toch een stukje lastiger dan zonder. 't Zal dus wel een extra trainingsimpuls geven. Voor het traject zie bij Nand.

Loop ze,

Bart

04-09-07

leuke bijkomstigheid...

2006IFF%20%28104%29
Een bijzondere leuke bijkomstigheid aan de voorbereiding van de Marathon is dat je er ettelijke kilo's vet door verliest (en spiermassa bijkrijgt). Jammer dat dit trainingsvolume niet vol te houden is. Hierbij twee grafiekjes. Het bovenste laat de gewichtsafname zien. Het tweede grafiekje laat zien wat dit betekent voor de vetmassa.Clipboard01

vetten
 

Loop ze,

 Bart

15:23 Gepost door Bart in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: training, marathon, gewicht, vetmassa |  Facebook |

01-08-07

training 38 : 60' in z1

Op de middag m'n training afgewerkt. Langs het Albertkanaal tot Wijnegemsluis en terug. 't Was mooi weer en dus krioelde het van de wielertoeristen. Dubbel uitkijken dus, want die vrolijke fietsers zijn niet altijd even oplettend. Netjes de training afgewerkt aan een gemiddelde van 135 hartslag.

Loop ze,

Bart

21:14 Gepost door Bart in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marathon, training, zoladz |  Facebook |

10-07-07

training 19 : wedstijd 10K classic Tessenderlo

podium classic

het podium

Naar de Classic kijk ik telkens weer uit. 't Is een wedstrijd vol sfeer met veel publiek en veel ambiance. De vorige jaren was het telkens poepheet, nu was de regen van de partij. Van veel opwarmen was er dus geen sprake. Iedereen bleef netjes in de inschrijvingshal wachten tot de wolkbreuk over was. Toen het tijd werd om ons naar de startzone te spoeden was de regen toch al grotendeels uitgevallen. Het weer was voor lopers dus ideaal. Pas geregend, geen zuchtje wind, niet te warm... Iedereen naar het startvak. Voor Patrick, Bart Loos en mezelf was dat de eerste box, de anderen moesten achter ons plaatsnemen. In de eerste kilometer was er volgens Patrick sprake van een loslopende hond, maar zelf heb ik deze niet gezien.

Het mag gezegd : we waren met een uitgebreide delegatie van de loopgroep aanwezig. En wat meer is, allen zouden de eindstreep bereiken binnen het uur. Onze mentor Albert Hendrickx kan dus heel tevreden zijn want enkelen lopen nog niet zo heel verschrikkelijk lang.

Hardlopen 9-07-2007

 

Zelf had ik gehoopd op 40' rond, maar dat zou moeilijk worden. De eerste kilometers kon ik nog netjes het tempo houden, maar in de 6de kilometer kende ik toch wat verval. Dat is ook te merken aan de cijfertjes hieronder. In kilometer 7 kon ik me wat herpakken, maar die 40' lag toch te ver weg. Het werd voor mij een niet onverdienstelijke tijd van 41'55". In de aankomstzone zag ik al direct Patrick en Bart Loos (met hevige liespijn), die even voor mij waren binnengelopen. Het was dan nog wat wachten op Annick, Marcel, Ann, Kristien en Peggy, maar zoals al gezegd, allen netjes binnen het uur. Hierna allen onder een al dan niet koude douche en toen iedereen zijn haren juist had gelegd kon er nog een groepsfoto af.

classic allemaal goud

allemaal goud !

Omdat hiermee onze dorst niet gestild was zijn we nog even afgezakt naar de kantine van Looise AV voor een, in mijn geval, frisse donkere Leffe. Schol !

classic leffe achteraf
Annick, Peggy en Ann

classic aankomstzone

Terwijl ik stond te wachten tot ieder uit de douche was zag ik ook nog even Bart Ooms uit Hasselt, druk doende met buggy en kroost, die net na mij over de streep was gekomen.

classic ann en patrick 2

Ann en Patrick

Bart Loos die vandaag jarig is kreeg van een bevallige hostess een flyer toegestopt van 'rimpelrock'... Tja... Volgend jaar staan we hier terug !

Loop ze,

Bart

 

classic bart marcel kristien bart
Bart, Marcel en Kirstien en een stukje van mezelf
classic bart en marcel

Bart, de bijna jarige, en Marcel

classic cijfers

 

28-06-07

training 9 : 60' in z1

Gisteren terug een rustige loop. In z1 lopen lukt me beter en beter. Met een podcast op de achtergrond vliegt de tijd voorbij en het huidige 'slechte' weer maakt de trainingen minder lastig.

60min in z1

 

Loop ze,

Bart

17:18 Gepost door Bart in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: training, marathon, zoladz |  Facebook |

17-06-07

Laatste training...

logo

 

Gisterenavond een laatste rustige training gedaan. Morgen begint m'n schema  (zie post van 31 mei 2007) voor de M op 9 september. De laatste weken deed ik het vrij rustig en haalde zelfs geen drie trainingen per week. Vanaf morgen worden het er elke week 5 of 6...

Omdat ik de M niet wil lopen puur voor mezelf koppel ik er een sponsoractie aan voor een goed doel. Wat dat goed doel is en hoe er kan gesponsord worden, daar vertel ik later meer over.

15:15 Gepost door Bart in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: marathon, training, schema, sponsoractie |  Facebook |

09-05-07

De wind in de zeilen

wind_300

 

De training met de loopgroep was er eentje in winderige omstandigheden en hiermee bedoel ik niet de wind die we kunnen relateren aan de darmperistaltiek. Het zou dus beuken worden...

Tijdens de opwarmronde zagen we even An terug die haar dagelijkse wandeling aan het doen was. An raakt dus beter en beter hersteld en binnen enkele weken kunnen we haar misschien terug op training verwachten.

Dries, Bart, Paul en Patrick gingen er na de opwarming meteen in een flink tempo vandoor.

In een tweede groepje volgde ik samen met Johan, Jan en Philippe. Jan had zijn zoontje bij en liet z'n tempo na een kilometer zakken. Na net geen 3 kilometer zakte ook Johan wat terug.

Daar Philippe al heel de tijd kop had getrokken nam ik van hem over. Hij volgde echter niet. Ik ging dus alleen verder. Het liep prima. Na 5 km was het echt wel beuken tegen de wind. Ik eindigde in 30'24". Niet echt supersnel dus, maar het liep al weer stukken beter dan vorige week.

Hardlopen - Zandhoven 8-05-2007

 

Om te bewijzen dat ik geen stukken heb afgesneden voeg ik hierbij het kaartje ten behoeve van Dries...

Loop ze,

Bart

11-04-07

15 april

header_2007

 

FMR_2006_Logo
 

Voor heel wat webloglopers staat 15 april in het teken van de Marathon. Voor enkelen is het zelfs hun debuut (Julie, Koen, Veerle, Bruno, ...) op deze afstand. Vooral die laatsten kijken nu volg spanning uit naar hun start in de M. Rotterdam of Parijs wordt voor hen een gebeurtenis om nooit te vergeten. Aan allen (debutant of ancien) veel succes zondag !

Voor mij nog geen marathon. 9 september is nog heel ver af (IFFM) en dus is zelfs de voorbereiding voor deze M nog niet aangevat.

Toch zit ik (samen met Lisbet) ook volop in spanning. Ons eerste kindje dient zich aan tegen 27 april, maar niemand durft ons te garanderen dat we die datum halen. Misschien wordt het wel 15 april...

Loop ze,

Bart

10:43 Gepost door Bart in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

27-03-07

Lente !

Clipboard013

Gisteren nog een loopje gedaan van een goeie 8 km onder een stralend lentezonnetje , maar met een strakke wind. Vandaag een lange duurloop gedaan van zo'n 13 km.

Clipboard011

Weer was de zon van de partij, maar de wind was heel wat milder, waardoor ik dit echt niet kon laten liggen. Hiermee mis ik wel de training van vanavond. Ik heb m'n beweging vandaag al gehad.

Zaterdag liepen meerdere clubgenoten mee in Lier op de estafettemarathon. Aan allen proficiat met hun resultaat. Alle eer en glorie gaat echter naar Ann die de volledige marathon afmaalde amper 3 weken nadat ze dat al deed in Barcelona. Chapeau Ann ! De tijd mocht dan misschien iets minder zijn naar jouw mening. Naar mijn mening is de prestatie groots !

Loop ze,

Bart

Clipboard012