07-03-07

Zware piramide

Hardlopen - Oelegem 7-03-2007

Vandaag een piramidetraining gedaan van 7x1000m met telkens 200 m interval. De eerste 1000m moesten aan 12 km/u, de tweede aan 13 km/u om zo op te bouwen tot 15 km/u en daarna terug af te bouwen naar 12 km/u. Eerst 1000m rustig joggen en op het einde ook 1000m afkoelen. Er stond een mooi zonnetje en een toch wel flinke wind.

Is het omdat ik gisterenavond nog pittig trainde ? Ligt het aan m’n conditie die toch nog niet zo goed is ? Ben ik te kort na het ontbijt gaan lopen ? Feit is dat ik deze training als bijzonder zwaar ervoer. Als ik de training in Training Center analyseer kan ik zien dat ik vrij goed de beoogde snelheden liep als ervaar ik dat niet als makkelijk. Vooral eenzelfde tempo aanhouden ligt me moeilijk. Het gaat op en af. In het parcours zaten ook nog twee bruggen verwerkt wat het natuurlijk niet makkelijker maakt om een bepaald tempo aan te houden. Blijkt toch dat ik de eerste 1000m die ik aan 12 km/u moest lopen veel te snel liep. Overmoed ? Ik zat hier in ieder geval een volle kilometer per uur te snel. De 1000m aan 15 km/u lukte gemiddeld niet maar daarbij moet gezegd dat er een brug pal middenin inviel. De andere 1000 meters zaten vrij goed. Nog eens gezegd ; het was zwaar. De intervallen werden dan ook na een paar 1000 meters stappend afgelegd ipv joggend. Na de training moest ik nog een dikke 4 km lopen naar huis. Dat ging heel rustig aan net geen 10 km/u, maar toch slaagde ik er niet meer in m’n hartslag tot een aanvaardbaar peil te laten zakken. Ik zat hier gemiddeld aan 158 BPM.

Ik blik in ieder geval tevreden terug op deze zware training, maar heb dus nog heel wat werk voor de boeg. Binnen een maand wil ik starten in de Kastelenloop en dan moet het toch heel wat beter gaan.

Loop ze,

Bart

Clipboard01

13:12 Gepost door Bart | Permalink | Commentaren (3) | Tags: training, piramide, interval |  Facebook |

Commentaren

training Toch weer een sterke training moet ik zeggen!

Gepost door: johan | 07-03-07

Wablief? Wablief? Heb jij dat echt gedaan? Chapeau hoor! Knappe training!

Gepost door: Julie | 07-03-07

Ik ken ... ...een ander woord voor 'aanvoelen': ZIJN!!

Proficiat, maar pas wel op dat je tijdens de kastelenloop niet uit de bocht vliegt!
Grtz!

Gepost door: AnnAlice | 08-03-07

De commentaren zijn gesloten.