17-03-07

LOOP !

DSCN5162

 

Ik kom er misschien wat laat mee af, maar vorige week zat er bij de Weekend Knack een bon voor het boek Loop ! van Mieke Boeckx. Al vermoed ik wel dat het nog wel te vinden is in de betere boekhandel.

Mieke Boeckx, alom bekend als de peetmoeder uit Herentals van de Start-to-run-acties, stelde haar theorieën en schema's nu ook te boek. Van absolute beginner tot meer gevorderde loper. Van 0 naar 5km, van 5 naar 10 km, van 10 naar 15 km en tenslotte zelfs van 15 naar 20 km. De nadruk ligt erop om telkens de stappen te doen in minstens 10 weken. Dus alles op een verantwoorde manier zodat het gestel de tijd krijgt om aan de zwaardere belastingen aan te passen. Met inleidende woorden van atletiekfreak Ivan Sonck en Europees kampioene 60, 100 en 200 m Kim Gevaert wordt de toon meteen gezet.

DSCN5165

 

Er wordt uitgelegd wat een goede loopschoen is, wat goede loopkleding is, lopen met hartslagmeter, stretching en opwarming, blessures voorkomen, alternatieve trainingen, waaruit de voeding van een loper bestaat en uiteraard vind je in dit boek alle nodige schema's.

Als besluit kan ik stellen dat dit boek een meerwaarde heeft voor al wie begint met lopen of al even bezig is.

Loop ze,

Bart

Commentaren

hoi yep, als het van mieke komt moet het wel goed zijn. vele jaren geleden ben ik bij haar begonnen met lopen en je kan er van op aan, ze is echte top hoor.

Gepost door: patrick | 18-03-07

vraagje dit boek is dat het zelfde als het boekje start to run dat ook door mieke boeckx is geschreven? dank bij voorbaat xxx sofie

Gepost door: sofie | 20-06-07

De commentaren zijn gesloten.