15-10-07

Toch nog vrij goed...

Hardlopen 14-10-2007
Hasselt was dit jaar uitermate druk. Het mooie weer had massa's volk gelokt en ook de lopers die massaal kwamen afgezakt (meer dan 9000 !) zorgden voor een gezellige drukte, al denk ik toch dat Hasselt hiermee z'n verzadigingspunt heeft bereikt. Nieuw dit jaar was de tijdsopname via championchip (iedereen z'n nettotijd) en eindelijk een aparte startbox voor de snellere lopers, al was de organisatie hiervan nog niet echt je dat. De medewerkers waren hier duidelijk nog niet mee vertrouwd. 't Was ook een hele heksentoer om vlot in de startbox te geraken (geen ingang met medewerker, maar gewoon over een nadar kruipen...). Vooraf zag ik nog even Bruno, die er de 5 km al had opzitten en nu nog eens zou aantreden in de 15 K.

dwars door hasselt
De wedstrijd zelf dan. De laatste weken heb ik dus niet veel meer kunnen trainen zodat m'n verwachtingen niet al te hoog gespannen waren. Ik ben heel goed kunnen starten en liep de eerste kilometers netjes aan 4 minuten per kilometer. Na net geen 4 km mochten we dwars door de drukkerij van de krant Het Belang van Limburg lopen en dit op een lange rode loper (al moet het gezegd dat de meesten de hoeken afsneden en de loper lieten voor wat het was. Ik koos er zelf voor om netjes op het tapijt te lopen. Dat liep trouwens lekker zacht.

Na 5 km (ik zat nog netjes rond de 20 minuten) voelde ik een lichte trekking in de rechterhamstring. Om het niet al te veel te verknoeien liet ik m'n tempo dan maar wat zakken tot rond de 4'20" al bleef ik dit niet houden. 2 kilometers hingen zelf in 4'39", maar in de laatste kilometers kon ik toch weer wat versnellen. In de laatste kilometers zag ik ook de supporters van het thuisfront. M'n aankomst was wat verwarrend. Ik overschreed een mat (en dacht dat dit de finish was) met piepsignaal, maar 50 meter verder lag er nog een mat, wat dan de eindmeet bleek te zijn. Bij binnenlopen was men al druk doende met Marleen Renders te interviewen. Zij maakte hier een prima comeback door als eerste vrouw te eindigen.

Ik nam een drankje, at een energiekoekje en toog naar de massagetafel om m'n hamstrings onder handen te laten nemen. Vreemd dat ik zo stijf en stram was na een 15K-wedstrijd. Dat heb ik anders niet.

Na de massage was het nog vrij lang wachten op Lisbet en m'n schoonouders. In alle drukte konden ze maar heel moeizaam het Kolonel Dusartplein bereiken. Moe maar voldaan ging het huiswaarts. Voor de officiële eindtijd is het wachten tot dinsdagavond op de site www.running.be

Eindigen bij de eerste 500 is alvast gelukt. 

Loop ze,

Bart

Commentaren

Mooi! KNappe wedstrijd gelopen Bart, en de foto spreekt voor zich: je hebt je geamuseerd. We hebben je wel gemist in Eindhoven (waar ik uiteindelijk toch de volledige halve M gelopen heb).

Gepost door: Julie | 15-10-07

top goed gelopen hoor Bart! gefeliciteerd

Gepost door: Ronald | 15-10-07

hasselt Collega Rudy was op verrassingsweekend in Hasselt, maar heeft jou niet gezien (Marleen Renders wel). Hopelijk vallen de spierproblemen mee. Tot dinsdagavond ?

Gepost door: patrick | 15-10-07

prachtig Knap gelopen Bart, ondanks alles toch een mooie prestatie.

Gepost door: marc | 16-10-07

Snel terugzien Hoi de Bart,
Het was idd een heel snelle passage aan die sportzak-afgave plaats. Spijtiggenoeg konden we niet echt bijpraten ... volgende keer beter ?
Knappe prestatie die top 500 plaats !
Benieuwd wat je volgende topplaats zal zijn

Gepost door: Byrntie | 16-10-07

Als Patrick z'n collega je niet zag, is dat waarschijnlijk omdat je te snel liep. De vruchten van je marathontraining blijven zich afwerpen. Proficiat!

Gepost door: AnnAlice | 17-10-07

De commentaren zijn gesloten.